ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Κούβας - «Είναι μόνο η αρχή» δηλώνει ο Μπάιντεν

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Κούβας - «Είναι μόνο η αρχή» δηλώνει ο Μπάιντεν
Στιγμιότυπο από τη υγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση της Κούβας έξω από Λευκό Οίκο, στις 17 Ιουλίου (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Jose Luis Magana

Οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του υπουργού Άμυνας της Κούβας, Αλβάρο Λόπες Μιέρα, και σε μια ειδική μονάδα του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας επέβαλαν οι ΗΠΑ , ως «πρώτη απάντηση» στην «καταστολή» των πρόσφατων «ειρηνικών και υπέρ της δημοκρατίας διαδηλώσεων» στην Κούβα.

«Ο λαός της Κούβας διαδηλώνει για τα θεμελιώδη και καθολικά δικαιώματα που η κυβέρνησή του πρέπει να του εγγυάται», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, σε ένα δελτίο τύπου, όπου υπόσχεται να συνεχίσει να εφαρμόζει τις κυρώσεις σε βάρος της νήσου για να στηρίξει την «αναζήτησή του λαού για τη δημοκρατία».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη, πως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Κούβας στοχοθετούν όσους ευθύνονται για την καταστολή των διαδηλώσεων και αποτελούν μονάχα το πρώτο βήμα στην αμερικανική απάντηση.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», τόνισε ο Μπάιντεν σε μια ανακοίνωση.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις μαζικές κρατήσεις και τις δίκες-παρωδία στην Κούβα και θα συνεχίσουν να επιβάλουν κυρώσεις στα πρόσωπα που ευθύνονται για την καταπίεση του κουβανικού λαού», αναφέρεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ