ΚΟΣΜΟΣ

Βιετνάμ: Lockdown στο Ανόι καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Βιετνάμ: Lockdown στο Ανόι καθώς αυξάνονται τα κρούσματα
AP Photo/Hau Dinh

Το Βιετνάμ επέβαλε σήμερα lockdown στην πρωτεύουσα Ανόι, όπου ζουν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η άνοδος των κρουσμάτων της covid-19, την ώρα που λόγω της έξαρσης της νόσου το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας ζει υπό το καθεστώς περιορισμών.

Οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι χθες Παρασκευή εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα περισσότερα από 7.000 νέα κρούσματα covid-19. Πρόκειται για το τρίτο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που καταρρίπτεται μέσα σε μία εβδομάδα.

Σήμερα το κέντρο του Ανόι ήταν άδειο, με τα μαγαζιά να παραμένουν κλειστά.

«Πιστεύω ότι οι κάτοικοι το Ανόι, όπως κι εγώ, συμφωνούμε με την αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει η πόλη», δήλωσε ο Νγκουέν Βαν Σιέν, ένας κάτοικος της πρωτεύουσας. «Πρέπει να αναλάβουμε οικονομικό ρίσκο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», πρόσθεσε.

Αφού κατάφερε να περιορίσει με επιτυχία τα πρώτα κύματα της επιδημίας του κορονοϊού πέρυσι, ο αριθμός των νέων μολύνσεων στο Βιετνάμ σημειώνει έκρηξη από τα τέλη Απριλίου, με αποτέλεσμα περίπου το ένα τρίτο των 100 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας να βρίσκεται σε καθεστώς lockdown.

Ωστόσο η επιδημία covid-19 δεν φαίνεται να κοπάζει και η οικονομική καρδιά της χώρας, η πόλη Χο Τσι Μινχ με 9 εκατομμύρια κατοίκους όπου έχει καταγραφεί η πλειονότητα των πρόσφατων κρουσμάτων, παρέτεινε χθες το lockdown.

«Βρίσκομαι κλεισμένος στο σπίτι μου εδώ και ένα μήνα. Η κατάσταση στην πόλη μας είναι φρικτή», δήλωσε ο Λε Μπιχ Θανχ, ένας κάτοικος της Χο Τσι Μινχ. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία απολύμανσης όλης της πόλης η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα, όπως έχουν ανακοινώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ