Κορωνοϊός: Κοντά στο τείχος ανοσίας η Κύπρος – Το 63,2% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί
Ανανεώθηκε:
Σε ποσοστό 71,7% ανέρχεται ο ενήλικος πληθυσμός που έχει λάβει την πρώτη του εμβολίου για τον κορωνοϊό στην Κύπρο, ενώ το 63,2% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία, (και την πληθυσμιακή καταγραφή μέχρι το έτος 2019), εκτιμάται ότι 202.781 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.
Κατά το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά επαρχία, η Πάφος παραμένει πολύ ψηλά, έχοντας ξεπεράσει το 80% του πληθυσμού της που έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση (80,7%).
Ακολουθούν οι επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 77,6% και 72,3% αντίστοιχα και η επαρχία Λεμεσού με 69,8%. Χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Επαρχίες παραμένει η επαρχία Λάρνακας με 66,1%.
Στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης παγκύπρια έγιναν από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 23 Ιουλίου συνολικά 5.877 εμβολιασμοί.
Την υπόθεση του Γάλλου φυλακισμένου Βινατιέ θα εξετάσει η ο Πούτιν - Κατηγορείται για κατασκοπεία
20:09
Μελόνι: Eργαζόμαστε για την αναβολή της διάσκεψης Mercosur
20:00
Ιταλία: Εισιτήριο δύο ευρώ για την διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι από την 1η Φεβρουαρίου 2026
19:50
Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ένα ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε crypto
19:40