ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ματ Ντέιμον για τα εμβόλια: «Ας εμπιστευτούμε την επιστήμη κι όχι το Facebook»

Ο Ματ Ντέιμον για τα εμβόλια: «Ας εμπιστευτούμε την επιστήμη κι όχι το Facebook»
ΑΡ Photo

Καθώς το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών έχει διχάσει τον κόσμο, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, ο ηθοποιός Ματ Ντέιμον κατέθεσε τη δική του -πολύ ψύχραιμη- άποψη.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο κόσμος είναι διστακτικός στο να εμβολιαστεί και δεν θέλω να τους υποτιμήσω. Για μένα είναι δύσκολο: Έχω φίλους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω οργανισμού που δεν μπορεί να αναπτύξει αντισώματα και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βασιστούν σε μας τους υπόλοιπους για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. Αντιμετωπίζω το θέμα υπ' αυτό το πρίσμα».

Αυτό είπε ο Ντέιμον σε συνέντευξή του για την επερχόμενη ταινία «Stillwater», όταν ρωτήθηκε για το θέμα των εμβολιασμών.

«Είναι μια προσωπική επιλογή. Και αυτό είναι η ομορφιά της Αμερικής. Είναι μια ελεύθερη χώρα. Κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να δεχτεί κάτι διαφορετικό. Αλλά προτιμώ να εμπιστευθώ την επιστήμη παρά κάτι που διαβάζω στο Facebook».

Αναφερόμενος και στην εποχή της καραντίνας, όταν ο ίδιος είχε συμμετάσχει μαζί με το καστ του «Contagion» σε καμπάνιες υπέρ των μέτρων ασφαλείας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ο ηθοποιός είπε ότι θα ήταν καλύτερο τα μέτρα στην αρχή της πανδημίας να ήταν πιο εντοπισμένα στο τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον, παρά στο τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας ατομικά.

«Είναι θέμα οπτικής γωνίας, αν κοιτάς την πανδημία ως κάτι που συμβαίνει σε σένα ή κάτι που συμβαίνει σε όλους μας», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ