Προσφυγικό ναυάγιο στη Λιβύη: Τουλάχιστον 57 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά
Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε κοντά στη Χομς, στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, σε άλλη μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τους επιζώντες, τους οποίους μετέφεραν στην ξηρά ψαράδες και λιμενικοί, μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τουλάχιστον 20 γυναίκες και δύο παιδιά, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΟΜ, Σάφα Μσέχλι, σε ανάρτησή της στο Twitter.
Τους τελευταίους μήνες, με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, έχουν αυξηθεί οι αναχωρήσεις πλοιαρίων που μεταφέρουν μετανάστες από τη Λιβύη και την Τυνησία προς την Ιταλία και άλλες περιοχές της Ευρώπης.
Τα προηγούμενα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τόλμησαν τον επικίνδυνο διάπλου, πολλοί για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους πολέμους στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η Χομς βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, στα δυτικά παράλια της Λιβύης.
Δήμας: «Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στην Κυψέλη» – Τι είπε για το κυκλοφοριακό
11:37
Αλλάζει αύριο ο καιρός, έρχονται καταιγίδες: Πού θα βρέχει έως την Τετάρτη-Πότε επηρεάζεται η Αττική
11:36
Axios: Iρανικά σχέδια για δολοφονίες Αμερικανών αξιωματούχων - Σε επιφυλακή οι πρεσβείες των ΗΠΑ
11:19
Από το βουνό, στη θάλασσα: Γιώργος Τσιάνος, ο άνθρωπος πίσω από το «Amphibian»
11:12