Σεισμός στην Αλάσκα: Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή του σεισμού- Συγκλονιστικό βίντεο
Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από το σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αλάσκα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα).
Κάμερες ασφαλείας και κάτοικοι της περιοχής κατέγραψαν τη στιγμή του σεισμού, που προκάλεσε πανικό εξαιτίας της σφοδρότητάς του.
Ο σεισμός, μεγέθους 8,2 βαθμών, σημειώθηκε στα ανοιχτά της χερσονήσου της Αλάσκας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 91 χιλιόμετρα από το Πέριβιλ της Αλάσκα.
Ανησυχία για τσουνάμι
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 35 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προκληθεί τσουνάμι στο νησί Γκουάμ και τις Βόρειες Μαριάνες Νήσους λόγω του σεισμού.
Η προειδοποίηση είναι ενεργή για τις επόμενες τρεις ώρες.
Το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στους 7.9 βαθμούς και το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Ιράν: Ζητεί κυριαρχία στο Ορμούζ, απειλεί να κλείσει το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ - Τι λένε ΗΠΑ, Ισραήλ
18:30
ΟΗΕ: Διόρισε τον Ζαν Αρνό προσωπικό απεσταλμένο για τη διαχείριση πολέμου ΗΠΑ - Ισραήλ - Ιράν
18:27
Από έκρηξη σόμπας η φονική πυρκαγιά που σκότωσε μάνα και κόρη στο Βόλο - Διασωληνωμένος ο εγγονός (vids&pic)
18:15
Ανησυχία στο Ισραήλ ότι οι ΗΠΑ θα κηρύξουν κατάπαυση πυρός 30 ημερών για συνομιλίες με το Ιράν
18:02