ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Το 85% των νοσηλευομένων για Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι

Κορωνοϊός - Γαλλία: Το 85% των νοσηλευομένων για Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι
AP Photo/Christophe Ena

Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% των ασθενών που νοσηλεύονται στη Γαλλία, περιλαμβανομένων εκείνων σε ΜΕΘ, και το 78% των θανάτων που οφείλονται στον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων (Drees), αντιπαραβάλλει τα δεδομένα σχετικά με τα αποτελέσματα των τεστ Covid, τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και τις νοσηλείες, σε συμβατικές κλίνες ή σε ΜΕΘ, ασθενών που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Από τον Αύγουστο, θα διεξάγεται κάθε εβδομάδα και θα δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Drees, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων, για την περίοδο από τις 31 Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου, οι ανεμβολίαστοι αντιπροσώπευαν το 84% των λεγόμενων συμβατικών εισαγωγών στα νοσοκομεία και το 85% των εισαγωγών σε Mονάδες Eντατικής Uεραπείας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς αντιπροσώπευαν, από την πλευρά τους, το 7% των εισαγωγών, ήτοι ένα ποσοστό πέντε φορές μικρότερο σε σύγκριση με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού εκείνο το διάστημα.

Την περίοδο που διεξήχθη η μελέτη, περίπου το 35% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως και το 45% δεν είχε λάβει καμία δόση εμβολίου.

«Η πρόσφατη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί» σημειώνει η Drees.

Η στατιστική πηρεσία διευκρινίζει πως στις 11 Ιουλίου καταγράφονταν κατά μέσο όρο 55 εισαγωγές ημερησίως στα νοσοκομεία ανεμβολίαστων ατόμων και 7 πλήρως εμβολιασμένων ατόμων, έναντι 50 και 6 αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με τους θανάτους ασθενών από την Covid-19, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (78%) αφορούν άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, το 11% άτομα πλήρως εμβολιασμένα και το 11% άτομα που είχαν λάβει μία πρώτη δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ