ΚΟΣΜΟΣ

Η Σαρλίν του Μονακό θα παραμείνει στη Ν. Αφρική: Η εξήγηση που έδωσε η ίδια

Η Σαρλίν του Μονακό θα παραμείνει στη Ν. Αφρική: Η εξήγηση που έδωσε η ίδια
ΑΡ Photo

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραμείνει στη Νότια Αφρική έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς θα υποβληθεί σε μια ακόμη ιατρική επέμβαση στη γενέτειρά της.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νότιας Αφρικής η πριγκίπισσα Σαρλίν αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει: «Αρχικά επρόκειτο να μείνω εδώ για 10 έως 12 ημέρες, όμως αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με τα αυτιά μου και το διαπίστωσα όταν οι γιατροί μου είπαν ότι είχα λοίμωξη από την ανύψωση ιγμορείου και μάλιστα αρκετά σοβαρή. Έτσι, χρειάζεται χρόνος για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα».

Η λοίμωξη ξεκίνησε όταν η Σαρλίν υποβλήθηκε σε ανύψωση ιγμορείου και οστικού μοσχεύματος πριν από το ταξίδι στη Νότια Αφρική. Η ανύψωση ιγμορείου είναι μια επέμβαση που συνιστάται από τους οδοντιάτρους εάν χρειάζεται οδοντικό εμφύτευμα, αλλά δεν υπάρχει χώρος στη γνάθο για να μπει.

«Δεν μπορώ να επιταχύνω τη θεραπεία, οπότε θα μείνω στη Νότια Αφρική μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου», εξήγησε η πριγκίπισσα.

Η 43χρονη πριγκίπισσα είπε επίσης, ότι η απομάκρυνση από την οικογένειά της, τον 63χρονο πρίγκιπας Αλβέρτο και τα 6χρονα δίδυμα Γκαμπριέλα και Ζακ,είναι πολύ «σκληρή». «Αυτή είναι η μεγαλύτερη περίοδος που έχω μείνει μακριά από την Ευρώπη και τα παιδιά μου», είπε. Αλλά, επικοινωνεί«με τον Ζάκι και την Μπέλα μέσω FaceTime τις περισσότερες ημέρες. Και ήρθαν εδώ, ήρθαν στο Νατάλ και θα έρθουν ξανά για να με δουν μετά την επέμβαση».

Σύμφωνα με το περιοδικό People, ο Αλβέρτος, ο οποίος βρίσκεται στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και τα παιδιά τους «ίσως ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική στα τέλη Αυγούστου, εάν το επιτρέψει η πολιτική κατάσταση».

Όσο η πριγκίπισσα Σαρλίν βρίσκεται στη Νότια Αφρική, ασχολείται με το έργο του ιδρύματός της για την προστασία των ρινόκερων. Όπως είπε, «ο ρινόκερος απειλείται με εξαφάνιση. Θα ήθελα πολύ τα εγγόνια μου να δουν ένα ρινόκερο. Αλλά εάν δεν ενωθούμε και δεν κάνουμε κάτι τώρα παγκοσμίως, δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ