ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς στο CNNi: «Ήταν τεράστιο λάθος η σχέση μου με τον Έπσταϊν»

Μπιλ Γκέιτς στο CNNi: «Ήταν τεράστιο λάθος η σχέση μου με τον Έπσταϊν»
ΑΡ Photo

Ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε συνέντευξή στο CNNi και ανάμεσα στα άλλα παραδέχτηκε ότι ήταν «τεράστιο λάθος» οι σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, με τον οποίο «δείπνησε αρκετές φορές», όπως είπε.

Πριν από δύο χρόνια οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι η σχέση του συνιδρυτή της Microsoft με τον Έπσταϊν ξεκίνησε μετά την καταδίκη του τελευταίου. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πολλές φορές από το 2011 και μετά, τουλάχιστον τρεις φορές στην πολυτελή κατοικία του Έπσταϊν στο Μανχάταν και τελικά αποτέλεσαν αιτία τριβής του Γκέιτς με την τότε σύζυγό του Μελίντα.

Η Μελίντα φέρεται να προσέλαβε δικηγόρους που ειδικεύονταν στα διαζύγια το 2019, όταν αποκαλύφθηκαν οι συναντήσεις του Γκέιτς με τον ήδη καταδικασμένο για παιδεραστία και τράφικινγκ Επστάϊν.


Ο Γκέιτς είπε στον Άντερσον Κούπερ του CNNi ότι και ο ίδιος είχε «σίγουρα» ανησυχίες για τον Έπσταϊν, που είχε δηλώσει ένοχος και καταδικάστηκε το 2008 για προαγωγή ανηλίκου σε πορνεία.

«Δείπνησα αρκετές φορές μαζί του, ελπίζοντας ότι αυτό που έλεγε, ότι θα συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια για την παγκόσμια υγεία μέσω των επαφών που είχε, θα συνέβαινε. Όταν αυτό άρχισε να δείχνει ό,τι δεν ήταν αληθινό, η σχέση τελείωσε», είπε ο Γκέιτς.

«Ήταν τεράστιο λάθος να περάσω χρόνο μαζί του. Υπήρχαν πολλοί άλλοι στην ίδια ακριβώς θέση με μένα, αλλά έκανα λάθος», πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος του CNNi ρώτησε τον Γκέιτς για τις πρόσφατες καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του στον εργασιακό του χώρο. «Σίγουρα όλοι έχουν λόγους να μετανιώνουν, αλλά αυτή είναι μια περίοδος περίσκεψης, σ’ αυτή τη φάση πρέπει να προχωρήσω μπροστά», απάντησε εκείνος. «Η δουλειά μου είναι πολύ σημαντική για μένα και μέσα στην οικογένεια θα επουλώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα τραύματα και θα αντλήσουμε διδάγματα απ’ όσα συμβαίνουν».

«Η Μελίντα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος»

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον δημοσιογράφο να ρωτά τον Γκέιτς για το διαζύγιό του από την Μελίντα, που οριστικοποιήθηκε προ ημερών, και πώς αυτό επηρεάζει το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς. «Είναι σίγουρα ένα πολύ θλιβερό συμβάν. Η Μελίντα είναι υπέροχος άνθρωπος και ο τερματισμός αυτής της σχέσης είναι μια πηγή μεγάλης προσωπικής θλίψης», απάντησε εκείνος.

Επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε στο ίδρυμα και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία». To Ίδρυμα έχει ανακοινώσει ότι ο Μπιλ κι η Μελίντα Γκέιτς θα συνεχίσουν να συνεργάζονται δοκιμαστικά για την επόμενη διετία. «Η Μελίντα διαθέτει απίστευτες δυνάμεις που επιστρατεύει για τη βελτίωση του ιδρύματος. Ανέκαθεν απολαμβάναμε τη συνεργασία», κατέληξε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ