ΚΟΣΜΟΣ

Panama Papers: Διαψεύδει ο Κάμερον ότι έχει μετοχές ή εξωχώριες εταιρείες

Panama Papers: Διαψεύδει ο Κάμερον ότι έχει μετοχές ή εξωχώριες εταιρείες
REUTERS/ POOL

Διαψεύδει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι διαθέτει μετοχές και ότι είναι κάτοχος εξωχώριων εταιρειών, μετά την αποκάλυψη ότι το όνομα του πατέρα του, περιλαμβανόταν στα περιβόητα Panama Papers.

Το όνομα του πατέρα του βρετανού πρωθυπουργού περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πελατών της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά, που βοηθούσε στην ίδρυση εξωχώριων εταιρειών (offshore).

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού φέρεται μάλιστα ότι ήταν επικεφαλής ενός δικτύου εξωχώριων επενδυτικών ταμείων. "Δεν έχω μετοχές. Λαμβάνω τον μισθό του πρωθυπουργού και έχω κάποιες αποταμιεύσεις από τις οποίες παίρνω κάποιους τόκους και έχω και ένα σπίτι" είπε ο Κάμερον όταν του τέθηκε το ερώτημα, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Δεν έχω μετοχές, δεν έχω εξωχώριες κοινοπραξίες, ούτε εξωχώρια ταμεία, τίποτα τέτοιο", επέμεινε.

Η εκπρόσωπος του Κάμερον, όταν ρωτήθηκε την Δευτέρα αν η οικογένεια εξακολουθεί να επενδύει χρήματα στα ταμεία αυτά, απάντησε ότι πρόκειται για ένα "ιδιωτικό ζήτημα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ