Συναγερμός στη Γερμανία: Συνελήφθη Βρετανός για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας
Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας Βρετανός πολίτης συνελήφθη στη Γερμανία με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας.
Λίγο νωρίτερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για τις υποθέσεις κατασκοπείας είχε ανακοινώσει ότι ένας άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία».
Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα στο Πότσνταμ, λίγο έξω από το Βερολίνο, έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρλσρούης θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα παραμείνει υπό κράτηση.
«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.
«Είναι ύποπτος ότι ήταν ενεργός το αργότερο από τον Νοέμβριο του 2020» υπέρ της ρωσικής κατασκοπείας, επεσήμανε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι «έχουν γίνει έρευνες στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)».
Νεκρός ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης σε ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο (vid)
20:55
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από επίθεση νεαρού σε ενοίκους σπιτιού στο Μπόντεν της Σουηδίας
20:48
Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου - Θάρρος, πίστη και ανθρωπιά σε έναν διχασμένο κόσμο
20:42
Πέντε συλλήψεις για τον τραυματισμό ενός βρέφους κατά την επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη
20:29