ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα στο Σίδνεϊ παρίστανε επί οχτώ μήνες τη γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο

Γυναίκα στο Σίδνεϊ παρίστανε επί οχτώ μήνες τη γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο
Twitter

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη της Αυστραλίας αναμένεται να βρεθεί μια γυναίκα η οποία φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς και «συναδέλφους» της σε δημόσιο νοσοκομείο, προσποιούμενη ότι είναι γιατρός.

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η 27χρονη εργάστηκε για οκτώ μήνες στο Νοσοκομείο Bankstown-Lidcombe του Σίδνεϊ, ένα δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, κουράρει καρκινοπαθείς, πραγματοποιώντας χειρουργεία και θεραπείες.

Αφού εργαζόταν επί οχτώ μήνες ως γιατρός, το νοσοκομείο είπε ότι ανακάλυψε ότι δεν ήταν εγγεγραμμένη στον Αυστραλιανό Οργανισμό Κανονισμού Υγείας (AHPRA), ο οποίος διαπιστεύει το ιατρικό προσωπικό στη χώρα, αναφέρει το BBC.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ερευνά τώρα την υπόθεση. Χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλος που ξεκίνησε να εργάζεται τον Ιανουάριο φέτος «απομακρύνθηκε αμέσως από τα καθήκοντά του» όταν οι αρχές ανακάλυψαν τη Δευτέρα ότι δεν ήταν διαπιστευμένος.

Πρόσθεσε ότι αυτό το άτομο ήταν «πλήρως επιτηρούμενο» καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας του στο νοσοκομείο στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ.

Το νοσοκομείο Bankstown-Lidcombe ανέφερε την υπόθεση στην AHPRA και διεξάγει επίσης εσωτερική έρευνα. Σύμφωνα με το 7News, η γυναίκα είχε αποτύχει στις τελικές της εξετάσεις και χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να πιάσει δουλειά ως κατώτερος γιατρός.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το αδίκημα της απάτης. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ