ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οπαδός του QAnon σκότωσε τα παιδιά του επειδή «είχαν DNA φιδιού»

ΗΠΑ: Οπαδός του QAnon σκότωσε τα παιδιά του επειδή «είχαν DNA φιδιού»
(φωτ. αρχείου) AP Photo/Ted S. Warren

Ένας Αμερικανός, οπαδός του QAnon, σκότωσε τα δύο παιδιά του στο Μεξικό, πεπεισμένος ότι είχαν το «DNA φιδιού»...

Ο 40χρονος κατηγορήθηκε χθες για τη δολοφονία των δύο παιδιών του, όπως έγινε γνωστό από τις δικαστικές αρχές της Καλιφόρνιας.

Συγκεκριμένα, ο Μάθιου Τέιλορ Κόλμαν κατηγορείται ότι μετέφερε τον γιο του, ηλικίας 2 ετών και την κόρη του, ηλικίας 10 μηνών, στο Μεξικό, κατόπιν τους δολοφόνησε με ένα ψαροντούφεκο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα της Καλιφόρνιας.

Συλληφθείς στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ στις 9 Αυγούστου, ο Κόλμαν παραδέχθηκε τους φόνους και υποστήριξε πως τους διέπραξε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «τα παιδιά του να μετατραπούν σε τέρατα», όπως ανέφερε στην κατάθεσή της μια πράκτορας του FBI.

Ο Κόλμαν, ο οποίος πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας του ακροδεξιού κινήματος QAnon, που μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως υπάρχει μια ελίτ που αποτελείται από παιδόφιλους σατανιστές, είχε πειστεί πως η σύζυγός του κατείχε «DNA φιδιού», το οποίο είχε κληρονομήσει στα παιδιά τους και διαβεβαίωσε τις αρχές πως τα σκότωσε για να «σώσει τον κόσμο».

Η αστυνομία, που κατάφερε να βρει τον Κόλμαν χάρη στην εφαρμογή εντοπισμού του τηλεφώνου του, είχε ειδοποιηθεί στις 7 Αυγούστου από τη μητέρα των δύο παιδιών, τις σορούς των οποίων βρήκε η μεξικανική αστυνομία κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ