Ρωσία: Ανεπιθύμητο πρόσωπο δημοσιογράφος του BBC στο πλαίσιο «αντιποίνων»
Η Ρωσία ζήτησε από δημοσιογράφο του BBC, που εργάζεται στη Μόσχα, να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε εκπνέει η ισχύς της βίζας της.
Πρόκειται για αντίποινα για τη διακριτική μεταχείριση που θεωρεί ότι επιφυλάσσει η Βρετανία σε βάρος Ρώσων δημοσιογράφων, μετέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, η κρατική τηλεόραση.
Το τηλεοπτικό κανάλι Rossigya-24 μετέδωσε πως η Σάρα Ρέινσφορντ, μία από τους ανταποκριτές του BBC στη Μόσχα, κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα επιστρέψει στην πατρίδα της σε «μια συμβολική απέλαση», όπως την χαρακτήρισε το Rossiya-24.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη διαπίστευση της Ρέινσφορντ για να εργάζεται ως ξένη δημοσιογράφος στη Μόσχα, σε αντίποινα για το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανανεώνει ούτε εκδίδει βίζες για ρώσους δημοσιογράφους.
Το BBC και η Ρέινσφορντ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως θα σχολιάσει για το θέμα αφού σχολιάσει πρώτα η Ρέινσφορντ.
Η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε να κάνει άμεσα σχόλιο.
Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο ενός «βρικόλακα»: Η επιστήμη ανακατασκευάζει την εικόνα του (pics)
13:08
Μαρινάκης για ΑΠΘ: Εγκληματίες δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια – Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της
13:04
ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε απεργία στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη
13:04
Αυστραλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου (pics&vids)
12:56