ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Έκρηξη λεωφορείου με 35 επιβάτες - Μία νεκρή και 18 τραυματίες

Ρωσία: Έκρηξη λεωφορείου με 35 επιβάτες - Μία νεκρή και 18 τραυματίες
Screen grab

Μία γυναίκα νεκρή και 18 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε μικρό αστικό λεωφορείο στη Ρωσία, στο οποίο βρίσκονταν 35 επιβάτες.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 21:30 χθες Πέμπτη στην πόλη Βορόνεζ, 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Η γυναίκα υπέκυψε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο ενώ άλλοι τρεις εκ των 18 τραυματιών, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Την ώρα της έκρηξης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μικρό λεωφορείο είχε σταθμεύσει στο κέντρο της πόλης, είχε επιβιβάσει και την τελευταία επιβάτιδά του και ήταν σχεδόν πλήρες, με περίπου 35 επιβάτες.

Αρχικά, ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι επρόκειτο για έκρηξη φιάλης υγραερίου που τροφοδοτούσε τον κινητήρα του λεωφορείου, ωστόσο αργότερα εκπρόσωποι της εταιρείας στην οποία ανήκει το όχημα, όπως και ο οδηγός, διαβεβαίωσαν ότι ο κινητήρας του λειτουργεί με πετρέλαιο ντίζελ ως καύσιμο, όχι υγραέριο.

Η υπηρεσία Τύπου του Δήμου της πόλης ανακοίνωσε ότι ερευνώνται όλες οι εκδοχές. Διενεργείται ποινική έρευνα από την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Βορόνεζ, ο Σεργκέι Σοκολόφ, σημείωσε πάντως ότι «προς το παρόν, τίποτε δεν υποδεικνύει ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Αλεξάντρ Γκούσεφ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι εργάζονται στον τόπο της έκρηξης οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν εγκαταλελειμμένες αποσκευές ή ύποπτες κινήσεις επιβατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ