ΚΟΣΜΟΣ

H πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό πρωτοστατεί στην προστασία του αφρικανικού ρινόκερου

H πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό πρωτοστατεί στην προστασία του αφρικανικού ρινόκερου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παθιασμένη με την προστασία της άγριας ζωής στην Αφρική είναι η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Το ίδρυμά της, «Princess Charlene of Monaco Foundation South Africa» με έδρα τη Νότια Αφρική, ξεκίνησε νέα εκστρατεία για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας άγριων ζώων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ιδρύματος που δημοσίευσε η Hola Usa η πριγκίπισσα Σαρλίν, Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια της κολύμβησης και σύζυγος του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β΄ του Μονακό, εξηγεί ότι πρέπει να εξαλειφθούν οι θάνατοι των ρινόκερων. Υπενθυμίζει ότι στη Νότια Αφρική, κάθε 22 ώρες σκοτώνεται ένας ρινόκερος, καθώς το κέρατό του είναι περιζήτητο στην αφρικανική μαύρη αγορά και τονίζει ότι σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει αδιαφορία.

«Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που παίρνουν κάτι που δεν τους ανήκει. Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να τους σταματήσουν, οι ρινόκεροι και τα άλλα άγρια ζώα έχουν μέλλον» αναφέρει η Σαρλίν του Μονακό και σημειώνει: «Αν θέλουμε να σώσουμε αυτά τα υπέροχα ζώα από τον αφανισμό, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο να τα χάνουμε. Κατά κάποιο τρόπο, τα άγρια ζώα είναι σαν παιδιά, είναι αθώα και αβοήθητα. Προστατεύουμε τα παιδιά μας από τον πνιγμό και πρέπει να προστατεύσουμε την άγρια ζωή από τους λαθροθήρες. Θέλω να μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τους ρινόκερους και τα άλλα είδη υπό εξαφάνιση - και ότι τα καταφέραμε».

Το ίδρυμα συγκεντρώνει κεφάλαια για την προστασία της άγριας ζωής και την εκπαίδευση σχετικά με τη διατήρησή της.

Όσοι αποφασίσουν να κάνουν δωρεές στο #ChasingZero έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δύο εισιτήρια για το Grand Prix του Μονακό 2022 F1, με δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή. Η Σαρλίν του Μονακό κοινοποίησε σύνδεσμο για δωρεά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η πριγκίπισσα που παραμένει στη γενέτειρά της, τη Νότια Αφρική, από τα μέσα του Μαρτίου ανέφερε ότι η επιστροφή της στα πριγκιπικά καθήκοντα αναμένεται στο τέλος του Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ