Κορωνοϊός - ΕΕ: Υπεγράφη η σύμβαση με τη Novavax για 200 εκατ. δόσεις εμβολίου
H επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα, τη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αμερικάνικη φαρμακευτική εταιρεία Novavax για την προμήθεια έως και 200 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 για το 2021-2023, αφού το εμβόλιο ελεγχθεί και λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ως ασφαλές και αποτελεσματικό.
«Με την υπογραφή με τη Novavax του συμβολαίου για την προμήθεια ως και 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίου κατά της covid-19, το 2021 και το 2023, προσθέτουμε μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία εμβολίων στο χαρτοφυλάκιό μας και διασφαλίζουμε την προμήθειά τους για την ΕΕ και τον πλανήτη, καθώς προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους μήνες» δήλωσε η κ. Κυριακίδου.
Το σημερινό συμβόλαιο προστίθεται στο ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που πρόκειται να παραχθούν στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει τις συμβάσεις με την AstraZeneca, τη Sanofi-GSK, τη Janssen Pharmaceutica NV, την BioNtech-Pfizer, την CureVac, την Moderna, καθώς και τις ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Valneva.
SPONSORED
Ισραηλινά πλήγματα σε 100 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
23:01
Ατύχημα στην Μόντενα Ιταλίας: Τουλάχιστον οκτώ οι τραυματίες - Σε σοβαρή κατάσταση οι τέσσερις
22:51
Ο Akylas εντυπωσίασε με την παρουσίαση του Ferto στη σκηνή της Eurovision
22:43
Νέο ατύχημα με πατίνι στη Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο 12χρονος που έχασε τον έλεγχο του δίτροχου
22:40