ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Ρωσία - Πληροφορίες για νεκρούς

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Ρωσία - Πληροφορίες για νεκρούς
Screen grab/YouTube

Ένα συγκλονιστικό βίντεο μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ με τη συντριβή ενός ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους έξω από τη Μόσχα την ώρα που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση

Το νέο ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-112V συνετρίβη στην περιοχή της Μόσχας, δήλωσε πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Ένα πρωτότυπο του Il-112V συνετρίβη στις 17 Αυγούστου κατά τη διάρκεια πτήσης στην περιοχή της Μόσχας», ανέφερε συγκεκριμένα η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος είναι νεκροί.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική εταιρεία United Aircraft ανέφερε ότι το πρώτο πρωτότυπο του στρατιωτικού αεροσκάφους Il-112V πραγματοποίησε μια πτήση από την πόλη Voronezh προς την πόλη Zhukovsky, κοντά στη Μόσχα, για να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή στο στρατιωτικό φόρουμ 2021.

Η εταιρεία United Aircraft δήλωσε ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα για τη διερεύνηση της συντριβής, ενώ εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης γνωστοποίησε πως το αεροσκάφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Βίντεο που φαίνεται να δείχνει το εν λόγω αεροσκάφος τη στιγμή της συντριβής του, έχει δημοσιοποιηθεί στα κοινωνικά μέσα. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του υλικού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τον Μάιο πως ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών Il-112V.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ