Μαίνεται η φωτιά στη νότια Γαλλία: Απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών στο Σεν Τροπέ
Την προληπτική απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων και τουριστών από την ενδοχώρα του Σεν Τροπέ στην Κυανή Ακτή έχει προκαλέσει η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιφέρεια του Βαρ.
«Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά, αλλά δεν υπάρχει κανένα θύμα. Περί τους 750 πυροσβέστες αγωνίζονται κατά της πυρκαγιάς που παραμένει σφοδρή», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιφέρειας του Βαρ, μίας από τις τουριστικότερες περιοχές της Γαλλίας τον Αύγουστο.
Οι περιφερειακές αρχές επιβεβαίωσαν την εκκένωση πολλών κοινοτήτων στην ενδοχώρα του Σεν Τροπέ και πολλών κάμπινγκ και ζήτησαν περιορισμό της κυκλοφορίας γύρω από τον κόλπο του Σεν Τροπέ για να μην παρεμποδίζεται το έργο των πυροσβεστών.
Η πυρκαγιά είναι μία από τις σοβαρότερες του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή της Μεσογείου, όπου δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αλγερία και το Μαρόκο.
«Οι συνθήκες είναι δυσμενείς με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες. Η πυρκαγιά έχει τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώνεται με ταχύτητα τεσσάρων χιλιομέτρων την ώρα», διευκρίνισε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Ο βορειοδυτικός άνεμος (Μιστράλ) που πνέει στην Προβηγκία συνέβαλε στην εξάπλωση και άλλων πυρκαγιών στην νότια Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, στις παρυφές του εθνικού πάρκου των Καλάνκ κοντά στην Μασσαλία ή και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας του Βαρ, αλλά έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
Προληπτικά, έχει απαγορευθεί η πρόσβαση στο σύνολο των δασικών εκτάσεων του Μπους-ντυ-Ρον, καθώς και στα δάση της περιοχής της Τουλόν, από όπου και ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά του Βαρ.
ΗΠΑ: Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεπέρασε τις 50.000 μονάδες
23:19
ΗΠΑ: Στις 8 Ιουνίου η δίκη του Λουίτζι Ματζιόνι για τον φόνο του CEO της UnitedHealthcare
23:13
ΗΠΑ και Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων: Η άρνηση, οι κυρώσεις και οι ελπίδες
23:02
Την απέλαση του 5χρονου Λίαμ σχεδιάζει η υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ
22:51