ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Mαίνεται η φωτιά στην Κυανή Ακτή - Στάχτη 63.000 στρέμματα δάσους

Γαλλία: Mαίνεται η φωτιά στην Κυανή Ακτή - Στάχτη 63.000 στρέμματα δάσους
SDIS 83 via AP

Η φωτιά που μαίνεται από την Δευτέρα στην Κυανή Ακτή που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους «δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί και υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσής της», αλλά οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να είναι «ευνοϊκές», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

«Η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί, αλλά υπολογίζουμε στις σημερινές συνθήκες για να το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε βέβαιοι», δήλωσε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Μία πυρκαγιά οριοθετείται όταν η εξάπλωσή της σταματά, στη συνέχεια ελέγχεται και τελικά σβήνει.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Τουλόν, έχει κατακάψει 63.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην ενδοχώρα της Κυανής Ακτής.

Περί τους 1.200 πυροσβέστες παραμένουν στον τόπο της πυρκαγιάς, ενώ 10.000 τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη χθες, Τετάρτη, στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους.

Η πυρκαγιά είναι μία από τις σοβαρότερες του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή της Μεσογείου, όπου δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αλγερία και το Μαρόκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ