ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την αμυντική συμφωνία Βόρειας Μακεδονίας - Τουρκίας

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την αμυντική συμφωνία Βόρειας Μακεδονίας - Τουρκίας
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα εξαιτίας των εσωτερικών της αντιφάσεων αντικατοπτρίζεται στην επέκταση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή, όπως πιστοποιεί η πρόσφατη αμυντική συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με την Τουρκία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πώς άλλωστε θα μπορούσε να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Μητσοτάκης που δεν φέρνει τρεις συμφωνίες για κύρωση εδώ και δύο χρόνια, υπό το φόβο του κ. Σαμαρά;» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφέρει, επιπλέον, πως η δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου «ότι η κυβέρνηση 'παρακολουθεί' την αμυντική συμφωνία Τουρκίας - Βόρειας Μακεδονίας είναι τουλάχιστον ανάξια σχολιασμού, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης στρατηγικής σχέσης με τη Βόρεια Μακεδονία, αφήνοντας έτσι διάπλατα ανοιχτό το πεδίο για την Τουρκία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «υπενθυμίζει» στην κυβέρνηση ότι «ο λόγος που υπάρχει ήδη αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, ανάληψη της αεράμυνάς της από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, αλεξιπτωτιστών και δυτών, εκπαίδευση στην κυβερνοάμυνα και κοινές ασκήσεις των δύο χωρών, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ