ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Παιδιά χάνουν τους γονείς τους εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Παιδιά χάνουν τους γονείς τους εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Αμερικανοί στρατιώτες δίνουν νερό σε παιδιά έξω από τις πύλες του αεροδρομίου Lance Cpl. Nicholas Guevara/U.S. Marine Corps via AP

Όλο και περισσότερα παιδιά φαίνεται πως χάνονται εν μέσω του χάους που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Αφγανιστάν.

Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ariana μετέδωσε σήμερα, Κυριακή, πως μία οικογένεια από την Καμπούλ έχει αναλάβει τη φροντίδα ενός παιδιού, το οποίο είχε χαθεί και το βρήκε να έχει παγιδευτεί στο αγκαθωτό συρματόπλεγμα που περιβάλλει το συγκρότημα του αεροδρομίου.

Παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού, λέει η οικογένεια.

Το αγοράκι, ηλικίας περίπου 6 ετών, είπε πως η οικογένειά του πήγε στο αεροδρόμιο σε μία προσπάθεια να φύγει από τη χώρα.

Αφγανοί δημοσιογράφοι μεταδίδουν ότι πολλοί αναρτούν φωτογραφίες με παιδιά τα ίχνη των οποίων αγνοούνται στο αεροδρόμιο.

Η κατάσταση στην Καμπούλ παραμένει χαοτική.

Χιλιάδες τρομοκρατημένες οικογένειες εξακολουθούν να προσπαθούν και σήμερα να διαφύγουν και η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ παραμένει από τις πιο χαοτικές που έχουν αντιμετωπιστεί ποτέ μέχρι σήμερα, ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πλήθη των ανθρώπων που εξακολουθούν να συρρέουν στο αεροδρόμιο με την ελπίδα να απομακρυνθούν από την χώρα.

Διαβάστε επίσης

Αφγανιστάν: Χάος και φρίκη - «Γολγοθάς» η φυγή από την Καμπούλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ