ΚΟΣΜΟΣ

Σον Πεν στο CNNi: «Οι ανεμβολίαστοι είναι σαν να κυκλοφορούν με ένα όπλο στο χέρι» (vid)

Σον Πεν στο CNNi: «Οι ανεμβολίαστοι είναι σαν να κυκλοφορούν με ένα όπλο στο χέρι» (vid)
ΑΡ Photo

Ο Σον Πεν όχι απλώς είναι υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, αλλά πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός και συγκρίνει τους ανεμβολίαστους με ανθρώπους που κυκλοφορούν με ένα όπλο στο χέρι σημαδεύοντας τους γύρω τους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNNi και το δημοσιογράφο Μάικλ Σμερκόνις για την προώθηση της νέας του ταινίας «Flag Day» στην οποία παίζει και η κόρη του, ο 61χρονος ηθοποιός που δε διστάζει να εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις του, διατήρησε την στάση του ότι ο κόσμος πρέπει να εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί.

«Είναι κάποια θέματα στη 2η Τροπολογία στα οποία πραγματικά πιστεύω ακράδαντα», είπε ο Σον Πεν στο δημοσιογράφο Μάικλ Σμερκόνις. «Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αναγνωρίσετε ότι, δεν μπορείς να τριγυρνάς σημαδεύοντας με ένα όπλο το πρόσωπό κάποιου, γιατί αυτό συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους».

Ο Πεν, ο οποίος πρόσφατα αρνήθηκε να επιστρέψει στα γυρίσματα της επερχόμενης σειράς Gaslit, μέχρι να εμβολιαστεί όλο το καστ, εξήγησε την έκκλησή του για τον εμβολιασμό όλων. Είπε στον παρουσιαστή ότι προς το παρόν μόνο τα μέλη του συνεργείου που αλληλεπιδρούν προσωπικά με το καστ πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Δεν ήθελα να νιώθω συνένοχος σε κάτι που φροντίζει τη μία ομάδα και όχι την άλλη. Και πιστεύω ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικό, όπως το να ανάβεις τα φώτα του αυτοκινήτου τη νύχτα».

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός υποστήριξε ότι οι μη εμβολιασμένοι ανήκουν σε δύο κατηγορίες. «Υπάρχουν εκείνοι που, μόλις ο FDA δώσει την πλήρη έγκριση, θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Και υπάρχουν και εκείνοι που έχουν εδραιωθεί σε ένα είδος ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και σε μια πολιτική ταυτότητα που έχει πάρει κάπως στραβά αυτό το ζήτημα σε κάτι που ξεχνά ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ολόκληρη η ιστορία μας βασίζονται στο να είμαστε ανεξάρτητοι γιατί κατανοούμε την αλληλεξάρτηση. Αυτή είναι η ιστορία κάθε επιτυχίας σε αυτή τη χώρα».

Όπως είχε δηλώσει ο Σον Πεν σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, πιστεύει ότι μόνο οι εμβολιασμένοι πρέπει να πάνε να δούνε την ταινία του στους κινηματογράφους ενώ αναγνωρίζει ότι οι προσωπικές του απόψεις για το θέμα ενδέχεται να κάνουν τους ανεμβολίαστους να αποφύγουν να πάνε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ