ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Βρετανία: Εισβολή αντιεμβολιαστών σε κτήριο με ειδησεογραφικά κανάλια

Κορωνοϊός – Βρετανία: Εισβολή αντιεμβολιαστών σε κτήριο με ειδησεογραφικά κανάλια
Video Screen-Grab

Περίπου 100 αντιεμβολιαστές, διαμαρτυρόμενοι για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα μέτρα περιορισμού, εισέβαλαν σε κτήριο του Λονδίνου που στεγάζει πολλά βρετανικά ειδησεογραφικά κανάλια.

Καθώς εκατοντάδες έκαναν πορεία στη βρετανική πρωτεύουσα, κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να περάσουν από την ασφάλεια στο κτήριο της εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων ITN όπου γυρίζονται τα ειδησεογραφικά προγράμματα των καναλιών ITV, Channel 4 και Channel 5.

Συγκεντρώθηκαν στη ρεσεψιόν και, σύμφωνα με το ITV, τα έβαλαν με έναν παρουσιαστή.

Η αστυνομία ανέφερε μόνο ότι οι διαδηλωτές στη συνέχεια έφυγαν από το κτήριο.

«Διαφωνούμε με τα μαζικά τεστ με την αμφιλεγόμενη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) και με τον εμβολιασμό των παιδιών», εξήγησε μια διαδηλώτρια, η 40χρονη Νάταλι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μιλούν παρά μόνο για τους νεκρούς της Covid. Δεν ανέφεραν όμως παρά μόνο έναν νεκρό από τα εμβόλια», εκτίμησε ένας άλλος διαδηλωτής που δήλωσε ότι ονομάζεται «Ντιν Κορόνα».

Αργά το απόγευμα, γύρω από το κτήριο της ITN είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων λόγω των ρεπορτάζ τους για τον κορωνοϊό συνιστούν μια ανησυχητική εξέλιξη. Αυτή η ενέργεια είχε ως συνέπεια να εμποδιστούν οι δημοσιογράφοι να συνεχίσουν το έργο της συλλογής πληροφοριών, κάτι που η ITN καταδικάζει κατηγορηματικά», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Λίγο μετά προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτήριο της Google.

Στις αρχές Αυγούστου μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρώην έδρα του BBC, στο δυτικό Λονδίνο, για να διαμαρτυρηθούν αλλά απωθήθηκαν από την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ