ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊος - Γερμανία: Περιορισμοί τέλος για τους εμβολιασμένους, δηλώνει ο υπουργός Υγείας

Κορωνοϊος - Γερμανία: Περιορισμοί τέλος για τους εμβολιασμένους, δηλώνει ο υπουργός Υγείας
AP Photo/Martin Meissner

Στις περαιτέρω ενέργειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος προανήγγειλε και το τέλος των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο έχει ήδη λάβει απόφαση να αφαιρέσει τον -προβλεπόμενο από το Νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις- δείκτη θετικότητας 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες ως κριτήριο για την λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Απαιτούνται νέοι κανόνες, για παράδειγμα ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία. Εάν τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες τρεις, τέσσερις ή πέντε εβδομάδες, συνεχίσουν να εμβολιάζονται πολλοί πολίτες, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να μην χρειαστούμε περαιτέρω μέτρα το φθινόπωρο και το χειμώνα» δήλωσε ο Γενς Σπαν.

«Είναι στο χέρι όλων μας να αποφασίσουμε αν θα υπάρξουν περαιτέρω ζητήματα. Αλλά θέλω επίσης να καταστήσω σαφές ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, περιορισμοί για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει. Αυτή είναι η ισχύουσα νομική κατάσταση» τόνισε.

«Η συχνότητα κρουσμάτων 50 ισχύει για έναν μη εμβολιασμένο πληθυσμό, ως εκ τούτου πρέπει να εγκαταλειφθεί πλέον, είναι ξεπερασμένος. Εν τω μεταξύ, πολλά, πολλά εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Και αυτό δείχνει πολύ ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε νέους δείκτες, νέα κριτήρια» προσέθεσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

«Ένα καλό κριτήριο για την τρέχουσα κατάσταση είναι η νοσηλεία, δηλαδή πόσα άτομα με Covid-19 εισάγονται στα νοσοκομεία για θεραπεία, διότι το σημαντικότερο εξακολουθεί να είναι το σύστημα υγείας να μην είναι υπερφορτωμένο» τόνισε καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ