Κολομβία: 12 νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε παράνομο ανθρακωρυχείο
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη ένας τραυματίστηκε εξαιτίας δυστυχήματος σε παράνομο ανθρακωρυχείο στην Κολομβία, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM).
Η έκρηξη οφειλόταν στο ότι αναμίχθηκε μεθάνιο με σκόνη άνθρακα, ανέφερε η Υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως το ορυχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια.
Πάντα κατά τη δημόσια υπηρεσία αυτή, περίπου το 60% των θανάτων ανθρακωρύχων ή μεταλλωρύχων σε δυστυχήματα φέτος έχει καταγραφεί σε παράνομες εκμεταλλεύσεις.
Το 2020, το κράτος των Άνδεων θρήνησε 171 νεκρούς εξαιτίας δυστυχημάτων σε μεταλλεία και ορυχεία, έναντι 82 την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων φέρνει τα περισσότερα έσοδα από εξαγωγές στο κολομβιανό δημόσιο.
Η Κολομβία κατατάσσεται πέμπτη παγκοσμίως στις εξαγωγές άνθρακα. Εξόρυξε πέρυσι 48,4 εκατομμύρια τόνους, έναντι 82,4 εκατ. το 2019, σύμφωνα με την ANM.
Ινδονησία: Σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα
20:45
Πέθανε η ερμηνεύτρια Νατάσα Μωυσόγλου: «Ήταν πραγματικά δυναμίτης»
20:41
EFA GROUP: Επενδύει στη Superior Air – Είσοδος σε MRO, εκπαίδευση και εξειδικευμένες αεροπορικές υπηρεσίες (pics)
20:34
Διπλωματική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ιράν: Απορρίφθηκε η πρόταση της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ
20:32