ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει την επίθεση με drone στην Καμπούλ - Ενημερώθηκε ο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει την επίθεση με drone στην Καμπούλ - Ενημερώθηκε ο Μπάιντεν
H εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι AP Photo/Susan Walsh

Για την αμερικανική επιδρομή με drone που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Καμπούλ και είχε ως στόχο όχημα στο οποίο επέβαινε βομβιστής αυτοκτονίας του ISIS-K ενημερώθηκε ο Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται «χωρίς διακοπή».

«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται χωρίς διακοπή» και «επαναβεβαίωσε στους διοικητές τη διαταγή να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους να κάνουν κατά προτεραιότητα ό,τι απαιτείται για την προστασία των δυνάμεών μας στο πεδίο», πρόσθεσε η Ψάκι.

Τον αμερικανό πρόεδρο ενημέρωσαν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Ρον Κλέιν, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη νεκρών αμάχων από το δεύτερο αμερικανικό χτύπημα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ την Πέμπτη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, και κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 200 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNNi, εννέα μέλη μιας οικογένειας -συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών- σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση.

Χάος στην Καμπούλ

Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ως και πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ αλλά αναχαιτίστηκαν από αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας εγκατεστημένο σε αυτό.

Ο ίδιος ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έλαβε δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις του στρατού των ΗΠΑ, επισήμανε ωστόσο πως αυτή η πληροφορία δεν είναι οριστική ακόμη.

Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως άκουσαν εκτοξεύσεις ρουκετών και εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την επομένη της ανακοίνωσης από τον στρατό των ΗΠΑ ότι κατέστρεψε με αεροπορικό πλήγμα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά στην αφγανική πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ