ΚΟΣΜΟΣ

Panama Papers: Παραδοχή Κάμερον για οικογενειακή συμμετοχή σε οffshore

Panama Papers: Παραδοχή Κάμερον για οικογενειακή συμμετοχή σε οffshore
REUTERS

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παραδέχθηκε σε σημερινή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο, ITV, πως η οικογένεια του κατείχε μετοχές σε υπεράκτια εταιρεία, όπως αποκαλύφτηκε από τα Panama Papers.

Aπό τη στιγμή που έγινε γνωστό πως στα αρχεία που διέρρευσαν υπήρχε και το όνομα του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού, το επιτελείο του Κάμερον έδωσε 4 διαφορετικές εκδοχές για την υπόθεση.

Σήμερα πάντως ο Κάμερον δήλωσε στο ITV: «Είχαμε όντως στην κατοχή μας 5000 μετοχές της εταιρείας Blairmore Investment Trust, τις οποίες και πουλήσαμε τον Ιανουάριο του 2010. Το συνολικό ποσό που λάβαμε από τη συγκεκριμένη πώληση ανέρχεται στα 30.000 λίρες για τα οποία φυσικά και έχει καταβληθεί και η νόμιμη φορολογία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν παραδέχθηκε το συμβάν από την αρχή, ο Bρετανός πρωθυπουργός περιορίστηκε να πει:

«Θέλω να είμαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται τόσο για το παρελθόν, όσο και για το παρόν και το μέλλον, δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ