ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer - Μπουρλά: Στη β' φάση δοκιμών για το αντιικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Pfizer - Μπουρλά: Στη β' φάση δοκιμών για το αντιικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Evan Vucci

Στη δεύτερη φάση δοκιμών, από τις συνολικά τρεις που απαιτούνται, βρίσκεται το αντιικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η Pfizer, σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ανακοίνωσε πως η εταιρία προχωράει στη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.

«Η επιτυχία απέναντι στον κορωνοϊό θα έρθει με κοινή χρήση εμβολίων και θεραπειών. Με ικανοποίηση γνωστοποιούμε ότι αρχίσαμε τη Φάση 2/3 των μελετών για το αντιικό φάρμακο, που θα χορηγείται από το στόμα, ειδικά σχεδιασμένο για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Στην συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωμένα διαγνωστεί με κορωνοϊό και δεν διατρέχουν κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου και κρίνεται πιθανή η σοβαρή τους νόσηση.

Θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στην διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο για την θεραπεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ