ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Eπίθεση με χημικά όπλα στο Χαλέπι

Συρία: Eπίθεση με χημικά όπλα στο Χαλέπι
YouTube

Μία γειτονιά της συριακής πόλης του Χαλεπίου, την οποία ελέγχουν αυτή τη στιγμή Κούρδοι αντάρτες, φέρεται να έχει βομβαρδιστεί με χημικά από έδαφος που κατέχουν ισλαμιστές και δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RΤ, πολλά από τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν κίτρινο καπνό να απλώνεται πάνω από το Σέικχ Μακσούντ (Sheikh Maqsood).

Το βίντεο που φέρεται να γυρίστηκε στη συγκεκριμένη γειτονιά δείχνει πολλούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν δυσκολία να αναπνεύσουν και μία φωνή να ακούγεται στο βάθος λέγοντας ότι υπήρξε χημική επίθεση στην περιοχή. Ο Κούρδος δημοσιογράφος Κόβαν Ντιρέι (KovanDirej) ανέφερε ότι άμαχοι και κούρδοι μαχητές εκτέθηκαν σε κίτρινο καπνό και πρόσθεσε ότι εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι πάνω από 1.000 μαχητές της Αλ-Νούσρα (Al-Nusra), μαζί με επτά τάνκς και 24 οχήματα παντός εδάφους οπλισμένα με βαριά πολυβόλα, βρίσκονται σήμερα στα βόρεια προάστια του Χαλεπίου.

Ο ρωσικός στρατός επίσης ανέφερε ότι, κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, το Ισλαμικό κράτος και μαχητές της Αλ-Νούσρα έχουν πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις κατά αμάχων και κυβερνητικών
στρατευμάτων στην περιοχή.

Η κατάπαυση πυρός στη Συρία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου. Η εκεχειρία δεν καλύπτει ομάδες που
αναγνωρίζονται επίσημα ως τρομοκρατικές από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, δηλαδή ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ-Νούσρα και άλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ