ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η κόρη του Ντικ Τσέινι αντιπρόεδρος της Επιτροπής έρευνας για την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Η κόρη του Ντικ Τσέινι αντιπρόεδρος της Επιτροπής έρευνας για την εισβολή στο Καπιτώλιο
AP Photo

Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Λιζ Τσέινι θα είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Κογκρέσου που θα ερευνήσει την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η εν λόγω επιτροπή.

Η ανακοίνωση πιθανολογείται ότι θα αυξήσει τις επικρίσεις εναντίον της Τσέινι -επί τρεις θητείες μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων και κόρης του Ρεπουμπλικανού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι- από βουλευτές, οι οποίοι είναι στενοί σύμμαχοι του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Τσέινι θα είναι μία εκ των δύο Ρεπουμπλικανών βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή.

Της είχε αφαιρεθεί ο ηγετικός ρόλος της στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή αφού είχε καταγγείλει τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 από τον Τζο Μπάιντεν ήταν προϊόν νοθείας.

AP Photo/Jose Luis Magana, File

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής σχημάτισαν την επιτροπή παρά τις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, που υποστηρίζουν τον Τραμπ, για να ερευνήσει την επίθεση στο Καπιτώλιο από τον όχλο των υποστηρικτών του, ενώ το Κογκρέσο συνεδρίαζε για να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Σχεδόν 600 άτομα είχαν συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση.

Η Επιτροπή έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες της και πραγματοποίησε μια πρώτη ακροαματική συνεδρίαση τον Ιούλιο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ