ΚΟΣΜΟΣ

Για το «δίλημμα της Μέρκελ για την Ελλάδα» γράφει η Handelsblatt

Για το «δίλημμα της Μέρκελ για την Ελλάδα» γράφει η Handelsblatt
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Τη φόρμουλα συνύπαρξης με το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά χωρίς τις απαιτήσεις του αναζητεί η Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η καγκελάριος χρειάζεται το ΔΝΤ, απορρίπτει όμως τις απαιτήσεις του». Η εφημερίδα εστιάζει στις θέσεις Μέρκελ και Λαγκάρντ, έτσι όπως τοποθετήθηκαν κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε αδύνατο ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, την ώρα που η κ. Λαγκάρντ τόνισε εκ νέου την ανάγκη της βιωσιμότητας του χρέους.

Όπως υποστηρίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, «το μισητό στην Ελλάδα ΔΝΤ θέλει να ελαφρύνει τους όρους λιτότητας για την κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα, κατά τη γνώμη του, ρεαλιστικό επίπεδο. Αυτό καλούνται να το πληρώσουν οι Ευρωπαίοι, παρέχοντας ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Για την κ. Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν δύσκολο να ‘πουλήσουν' κάτι τέτοιο στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο. Από την άλλη πλευρά όμως η καγκελάριος επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ. Η ομοσπονδιακή βουλή πρέπει να εγκρίνει πιθανή ελάφρυνση χρέους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ