ΚΟΣΜΟΣ

Σαρλίν του Μονακό: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Νότια Αφρική - Αναβάλλεται και πάλι η επιστροφή της

Σαρλίν του Μονακό: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Νότια Αφρική - Αναβάλλεται και πάλι η επιστροφή της
ΑP Photo

Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Νοτίου Αφρικής μεταφέρθηκε η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, την ίδια στιγμή που αναμενόταν η άμεση επιστροφή της στο πριγκιπάτο.

Η 43χρονη Νοτιοαφρικανής καταγωγής πριγκίπισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ένα αδιευκρίνιστο ιατρικό συμβάν που έλαβε χώρα στο σπίτι της, στο βόρειο Ντέρμπαν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Μπαλίτο και πήρε εξιτήριο μία ημέρα αργότερα.

Το περιοδικό «People», το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του πρίγκιπα Αλβέρτου για την πορεία της υγείας της συζύγου του, ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η Σαρλίν κατέρρευσε, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει την αιτία.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της και ελπίζει ότι μπορεί να ξαναβρεθεί με την οικογένειά της στο Μονακό, είπε στο «People» ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

Η πριγκίπισσα βρίσκεται στην πατρίδα της από τα μέσα Μαρτίου και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα, μετά από μια σοβαρή λοίμωξη ωτορινολαρυγγικής φύσης. Πριν από δύο εβδομάδες υποβλήθηκε σε τετράωρη εγχείρηση.

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που επέστρεψε από την επίσκεψη στη σύζυγό του στη Νότια Αφρική, ο Αλβέρτος εξηγεί ότι η ημερομηνία επιστροφής της στο Μονακό «εξαρτάται από πότε θα της το επιτρέψουν οι γιατροί και αν συνεχιστεί η πρόοδος της υγείας της θα μπορούσε να προγραμματίσει το ταξίδι επιστροφής και μέσα στο μήνα».

Και συνεχίζει: «Ξέρω ότι είπε πιθανότατα "τέλη Οκτωβρίου", αναφέρει ο Αλβέρτος, "αλλά αυτό ξέραμε πριν από τις τελευταίες επισκέψεις. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να περιορίσουμε το χρονικό διάστημα. Είναι έτοιμη. Είπε αστειευόμενη ότι είναι έτοιμη να γίνει λαθρεπιβάτης σε πλοίο για να επιστρέψει στην Ευρώπη».

Η Σαρλίν μετέβη στη γενέτειρά της τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του βασιλιά των Ζουλού, Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι.

Δύο μήνες αργότερα, το Πριγκιπάτο του Μονακό ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα δεν μπορούσε να φύγει από τη χώρα, καθώς έπασχε από ωτορινολαρυγγολογική μολυσματική ασθένεια.

Η Σαρλίν δεν κατάφερε να είναι παρούσα στη δεκαετή επέτειο των γάμων της, την 1η Ιουλίου. «Αυτή η χρονιά θα είναι η πρώτη που δεν θα είμαι με τον άνδρα μου για την επέτειο του γάμου μας τον Ιούλιο, πράγμα δύσκολο που με λυπεί», έγραψε τότε η ίδια.

Ένα μήνα αργότερα, η πριγκίπισσα Σαρλίν είπε σε συνέντευξή της ότι αισθάνεται πολύ καλά, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που έμενε μακριά από την οικογένειά της.

«Αρχικά, έπρεπε να μείνω εδώ 10 με 12 ημέρες. Δυστυχώς, είχα ένα πρόβλημα με την ισορροπία των αυτιών και ανακάλυψα πως είχα μια σοβαρή λοίμωξη της ρινικής κοιλότητας. Οπότε χρειάζεται χρόνος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», έλεγε. Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις εκείνες, έγινε γνωστό πως η πριγκίπισσα Σαρλίν υπεβλήθη τελικά σε εγχείρηση, η οποία και διήρκεσε 4 ώρες.

Πριν από μερικές ημέρες, τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι εικόνες της επανένωσης του πριγκιπικού ζεύγους στη Νότια Αφρική, αλλά και η αγκαλιά του Αλβέρτου και της Σαρλίν που αναρτήθηκε στα social media και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ