ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα παραστεί στην τελετή αφής στην Ολυμπία η Ντίλμα Ρουσέφ

Δεν θα παραστεί στην τελετή αφής στην Ολυμπία η Ντίλμα Ρουσέφ
Μαζική διαδήλωση στο Μανάους με αίτημα την πρόταση μομφής κατά της Ντίλμα Ρουσέφ REUTERS/Bruno Kelly

Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι της στην Ελλάδα όπου επρόκειτο να παραστεί στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, στο τέλος αυτού του μήνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο ντε Τζανέιρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΟΕ.

Η Ρουσέφ που είναι αντιμέτωπη με πρόταση μορφής εξαιτίας μιας σειράς σκανδάλων και ερευνών στην Βραζιλία, επρόκειτο να παραστεί στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 21 Απριλίου, μαζί με τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

«Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ έχει ακυρώσει το ταξίδι της και δεν θα παραστεί στην τελετή όπως η πρεσβεία της Βραζιλίας ενημέρωσε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Το Ριο θα φιλοξενήσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Λατινική Αμερική, από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου ενώ η χώρα βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή.

Επιπλέον, οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές διερευνούν υποθέσεις διαφθοράς στην κατασκευή Ολυμπιακών ακινήτων, τις οποίες ανέλαβαν οι κατασκευαστικές εταιρίες που εμπλέκονται με μεγάλα σκάνδαλα με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ