ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο συνεργός του Αμπντεσλάμ, Μοχάμεντ Αμπρινί (vid)

Συνελήφθη ο συνεργός του Αμπντεσλάμ, Μοχάμεντ Αμπρινί (vid)
belgian federal police

Στη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρινί, ενός από τους βασικούς συνεργάτες του Σαλά Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015, στο Παρίσι, προχώρησαν οι βελγικές Αρχές. 

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι πραγματοποίηθηκαν σήμερα 4 συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

"Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι έγιναν πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρα στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες και τον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ", ανέφερε η λακωνική ανακοίνωση.

Οι αρχές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την υπόθεση, ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση VRT μετέδωσε ότι συνελήφθη ο Βέλγος Μοχάμεντ Αμπρινί, 31 ετών, ένας ύποπτος για τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος πιθανότατα εμπλέκεται και στις επιθέσεις αυτοκτονίας των Βρυξελλών, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν ο Αμπρινί είναι το ίδιο πρόσωπο με τον "άνδρα με το καπέλο" ο οποίος εμφανίζεται σε ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου να συνοδεύει τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Επίσης, κρατείται και δεύτερος ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που εθεάθη μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο άνδρας αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ.

Ο Αμπρινί είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου θεάθηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο "άνδρας με το καπέλο" έφυγε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του και αργότερα εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Την Πέμπτη οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο όπου εικονίζεται ο ύποπτος και ζήτησαν ξανά τη βοήθεια των πολιτών, αυτή τη φορά για να βρεθεί το τζάκετ που είχε πετάξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ