ΚΟΣΜΟΣ

Διώρυγα του Σουέζ: «Φράκαρε» και πάλι (προσωρινά) από τεράστιο φορτηγό πλοίο

Διώρυγα του Σουέζ: «Φράκαρε» και πάλι (προσωρινά) από τεράστιο φορτηγό πλοίο
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/AP Photo/Ayman Aref))

Μνήμες... Ever Given ξύπνησαν σήμερα, όταν ένα πλοίο εγκλωβίστηκε σήμερα, Πέμπτη, για λίγο στο νότιο τμήμα της Διώρυγας του Σουέζ, στην Αίγυπτο, μπλοκάροντάς την.

Το πλοίο MV Coral Crystal με σημαία Παναμά, το οποίο κατευθυνόταν προς το Λιμάνι του Σουδάν, προσάραξε στο 54ο χιλιόμετρο της Διώρυγας, σύμφωνα με αξιωματούχο της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, τον οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι κατάλληλες ομάδες, προσπαθώντας να μετακινήσουν το πλοίο και να ελευθερώσουν την κίνηση. Σύμφωνα με αναφορές, το πλοίο απεγκλωβίστηκε μετά από περίπου 15 λεπτά.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του μέσω της πλωτής οδού και η πλοήγηση στο κανάλι δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό, ανέφερε αργότερα η αρχή διαχείρισης της Διώρυγας (SCA) σε ανακοίνωσή της. Το πλοίο ήταν «ελαφρώς γειωμένο», αλλά μετακινήθηκε γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις για τις συνοδείες, δήλωσε ο πάροχος θαλάσσιων υπηρεσιών Inchcape.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο, το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο Ever Given μήκους 400 μέτρων είχε κολλήσει στη Διώρυγα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία για σχεδόν μία εβδομάδα, προκαλώντας απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην αρχή διαχείρισης της Διώρυγας και έμφραγμα στην παγκόσμια κυκλοφορία αγαθών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ