ΚΟΣΜΟΣ

«Ψυχώ» στην Αυστρία: Άνδρας κρατούσε τη νεκρή μητέρα του στο κελάρι για να παίρνει τη σύνταξη

«Ψυχώ» στην Αυστρία: Άνδρας κρατούσε τη νεκρή μητέρα του στο κελάρι για να παίρνει τη σύνταξη
AP Photo/Florian Schroetter

Το άψυχο σώμα μιας γυναίκας, 89 ετών, που πέθανε το περασμένο έτος, εντόπισε η αστυνομία στην Αυστρία μέσα σε κελάρι σπιτιού. 

Όπως έδειξε η έρευνα της αστυνομίας η ηλικιωμένη είχε «μουμιοποιηθεί» από τον γιο της, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή της.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα, η οποία πιστεύεται ότι έπασχε από άνοια, πέθανε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο ύποπτος, 66 ετών, ζούσε με τη μητέρα του κοντά στο Ίνσμπρουκ, στην περιοχή του Τιρόλο.

Ο άνδρας παραδέχτηκε κατά την ανάκριση ότι είχε καταψύξει την σορό της με παγάκια στο υπόγειο μετά τον θάνατό της, για να μην αναδύεται η άσχημη μυρωδιά. Στη συνέχεια, την τύλιξε με επιδέσμους για να απορροφήσει κάθε σωματικό υγρό.

«Κάλυψε τη μητέρα του με άμμο για γάτες και τελικά το πτώμα μουμιοποιήθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας για τις απάτες στην κοινωνική ασφάλιση, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ORF.

Όλα για τη σύνταξη της μητέρας

Ο δράστης λάμβανε τη σύνταξη της μητέρας του ταχυδρομικά κάθε μήνα, αλλά ένας νέος ταχυδρόμος ζήτησε πρόσφατα να δει τον δικαιούχο. Όταν ο γιος αρνήθηκε, το ανέφερε στις αρχές και το πτώμα εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο.

Τον θάνατο της γυναίκας αγνοούσε ακόμη και ο έτερος γιος της, ο οποίος θεωρούσε ότι η μητέρα τους βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Ο άντρας είχε καρπωθεί παράνομα με αυτόν τον τρόπο 50.000 ευρώ από τον Ιούνιο του 2020. Η νεκροψία απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε σκοτώσει τη μητέρα του.

Ο 66χρονος κατηγορείται τώρα για απάτη και απόκρυψη πτώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ