ΚΟΣΜΟΣ

Η Συρία απελευθέρωσε Αμερικανό φωτογράφο μετά από 4 χρόνια

Η Συρία απελευθέρωσε Αμερικανό φωτογράφο μετά από 4 χρόνια
FBI

Η κυβέρνηση της Συρίας απελευθέρωσε τον 33χρονο αμερικανό φωτογράφο Κέβιν Πάτρικ Ντάβες, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2012 όταν πέρασε τα σύνορα της Συρίας.

Έπειτα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, τελικά ο φωτογράφος αφέθηκε ελεύθερος, δηλώνουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την απελευθέρωση.

Στον Ντάβες είχε επιτραπεί τους τελευταίους μήνες της κράτησής του να καλέσει την οικογένειά του , ενώ του είχε παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη. Αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης, ότι η Τσεχική Δημοκρατία , η οποία εκπροσωπεί αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία , έπαιξε σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες με τους Σύρους .

Ο Ντάβες απήχθη αφού εισήλθε στη Συρία από την Τουρκία, σύμφωνα με το FBI. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε σε μια εμπόλεμη ζώνη. Το 2011 ταξίδεψε στη Λιβύη ως εργαζόμενος για να παράσχει ιατρική βοήθεια, αλλά στη συνέχεια πολέμησε στο πλευρό των δυνάμεων κατά της κυβέρνησης του Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να συγκεντρώσει πληροφορίες για τη φυλάκιση και άλλων αμερικανών πολιτών, όπως του μάχιμου δημοσιογράφου Όστιν Τάις, που πιθανολογείται ότι απήχθει το 2012, στη Δαμασκό της Συρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ