ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Γάζα

Ισραήλ: Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Γάζα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Hatem Moussa

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εγκαταστάσεις της Χαμάς σε απάντηση για εκτόξευση ρουκέτας προς το Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής.

Οι σειρήνες ήχησαν προειδοποιώντας για πυρά ρουκετών κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την σύλληψη δύο Παλαιστινίων μελών του Ισλαμικού Τζιχάντ που είχαν δραπετεύσει από ισραηλινή φυλακή υψίστης ασφαλείας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του εβραϊκού κράτους χαρακτηρίζει τη Χαμάς υπεύθυνη για όλες τις ενέργειες εναντίον της επικράτειάς της από τον θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος παραμένει υπό ισραηλινό και αιγυπτιακό αποκλεισμό για σχεδόν 15 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως Ισραήλ και Χαμάς ενεπλάκησαν σε πόλεμο-αστραπή 11 ημερών τον Μάιο.

Από τη 10η έως την 21η Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, κατά την αστυνομία και τον στρατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ