ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Μνημόσυνο για τον θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου τέλεσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Αίγυπτος: Μνημόσυνο για τον θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου τέλεσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2004 με τον άδικο χαμό του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου και της συνοδείας του, με το μοιραίο Σινούκ, πριν φτάσει στο Άγιον Όρος, ξύπνησαν στην καϊρινή παροικία, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο να τελεί το μνημόσυνο του προκατόχου του και όσων έχασαν τη ζωή τους. 

«Ο μακαριστός Πατριάρχης Πέτρος να είναι αναπαυμένος στην αιωνιότητα, καθώς το έργο που ονειρεύτηκε πραγματοποιείται. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορώ να του προσφέρω», δήλωσε συγκινημένος ο διάδοχός του, Πατριάρχης Θεόδωρος, στην επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

Και αποτίοντας φόρο τιμής, μαζί με τον Μητροπολίτη Ερμουπόλεως Νικόλαο και εκ μέρους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον μακαριστό Πατριάρχη, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος τόνισε ότι «ο Πατριάρχης Πέτρος ήταν γέννημα-θρέμμα της Κύπρου. Και τον ευχαριστούμε».

Την επιμνημόσυνη τελετή, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής και της κυπριακής Πρεσβείας στο Κάιρο, παρακολούθησε πολύς κόσμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ