ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο για αύξηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία μελετά ο Ομπάμα

Σχέδιο για αύξηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία μελετά ο Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ (Ash Carter) συνάντησαν τους αρχηγούς των μάχιμων διοικήσεων και τα μέλη του Γενικού Επιτελείου (Joint Chiefs of Staff) στην αίθουσα υπουργικού συμβουλίου (Cabinet Room) του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, στις 5 Απριλίου 2016 REUTERS/Gary Cameron

Ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ, η οποία και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, με αντικείμενο την αξιολόγηση της μάχης ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος και ήδη η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο αύξησης του αριθμού των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Συρία, σε μια προσπάθεια κατοχύρωσης και προώθησης των πρόσφατων νικηφόρων μαχών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζο Ντάνφορντ (Joseph Dunford) έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε επιλογές που θα παρουσιάσει στον Ομπάμα για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, που θα υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μια ευρεία επίθεση ενάντια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Μοσούλη.

Ο Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες συναντήσεις στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ (State Department) σχετικά με την μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος επιχειρησιακός λόγος για τον πρόεδρο να πραγματοποιήσει εκεί την συνάντηση (σ.σ. στη CIA)», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Φρίντμαν (Jennifer Friedman) στους δημοσιογράφους. «Πρόκειται απλά για την επόμενη σε μια σειρά τέτοιων συναντήσεων», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ