ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα σε Δημοκρατικούς: Μας βοηθούν οι ακραίες θέσεις των Κρουζ, Τραμπ

Ομπάμα σε Δημοκρατικούς: Μας βοηθούν οι ακραίες θέσεις των Κρουζ, Τραμπ
REUTERS/Jim Young

Τη θέση ότι οι ακραίες θέσεις που εκφράζουν Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι για την προεδρία προσφέρουν πολύτιμες "υπηρεσίες" στους Δημοκρατικούς, σε σημαντικά θέματα όπως η μετανάστευση, ή η εθνική άμυνα εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά την ομιλία του ενώπιον 100 προσκεκλημένων στο ετήσιο δείπνο για την χρηματοδότηση της επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ειδικότερα στην πολιτική τους πρόταση να εμποδίσουν την είσοδο Μουσουλμάνων και Μεξικανών στις ΗΠΑ.

Σημείωσε πως ουσιαστικά ο Τραμπ τολμά και εκφράζει διαρρήδην όσα ήδη από πολλών ετών επαναλαμβάνουν αρκετά άλλα στελέχη των Ρεπουμπλικανών. "Εκείνος είπε, ξέρετε κάτι; Εγώ μπορώ να διαδώσω το μήνυμα με περισσότερο ύφος, με μεγαλύτερη αυθάδεια", τόνισε.

"Σε δέκα μήνες δεν θα είμαι πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά σε δέκα μήνες—αντίθετα όμως με τη γνώμη του Τραμπ—θα εξακολουθώ να είμαι πολίτης των ΗΠΑ", είπε σαρκαστικά ο Ομπάμα για τις αμφιβολίες που είχε διατυπώσει κατ’ επανάληψη ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το εάν ο πρόεδρος, που έχει γεννηθεί στη Χαβάη, όντως έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ