Σε λειτουργία το υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Σαντόνγκ της Κίνας
Η πρώτη παρτίδα πέντε ανεμογεννητριών του νέου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην επαρχία Σαντόνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, άρχισε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε χθες, η εταιρία παραγωγής ενέργειας της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας.
Το αιολικό πάρκο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων στα ανοιχτά της ακτής της πόλης Χαϊγιάνγκ, ενώ έχει εγκατεστημένη ισχύ 301,6 μεγαβάτ και μπορεί να παράγει 821 εκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως, μόλις γίνει πλήρως επιχειρησιακό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το πάρκο μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση καύσης 253.000 τόνων τυπικού άνθρακα, αλλά και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 556.000 τόνους ετησίως.
Ο αριθμός των λειτουργικών ανεμογεννητριών εκτιμάται ότι θα φτάσει στις 58 μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με την ίδια εταιρεία.
Στην Οικονομική Αστυνομία γνωστοί τραγουδιστές για την υπόθεση Καμπούρη - Τι κατέθεσαν
11:03
Περίπου 1.500 λιγότερα Airbnb στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε μια χρονιά
10:57
Η καταγγελία που ξεσκέπασε τον Καμπούρη: Εργαζόμενη έπαιρνε 600 ευρώ, της δήλωνε 20.000 ετησίως
10:53
Η Ουάσινγκτον ζητά επισήμως «περισσότερες πληροφορίες» από τη Ρωσία για το κρούσμα πανώλης
10:45