ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊάμι: Πανηγυρική διάσωση γάτας που κρεμόταν στον αέρα σε γήπεδο

Μαϊάμι: Πανηγυρική διάσωση γάτας που κρεμόταν στον αέρα σε γήπεδο
Screen Grab / YouTube

«Πρωτοσέλιδα» διεθνώς κάνει η πανηγυρική διάσωση ενός γάτου που -άγνωστο πώς- βρέθηκε να κρέμεται στον αέρα γατζωμένος από ένα σύρμα στο υψηλότερο διάζωμα γηπέδου στο Μαΐάμι της Φλόριντα.

Ο γατούλης πάσχιζε να κρατηθεί με τα νύχια του από το σύρμα και οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα ανήμποροι να τον προσεγγίσουν. Κρεμόταν από ύψος πολλών μέτρων κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλια των θεατών στο κάτω διάζωμα.

Κραυγές αγωνίας ακούγονται στα δεκάδες βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου από το στάδιο όταν ο γάτος δεν μπορεί πια να κρατηθεί άλλο και πέφτει.

Όμως, στη συνέχεια οι κερκίδες σείονται· ξεσπούν πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα, καθώς ο γάτος έχει προσγειωθεί ασφαλής σε μία αμερικανική σημαία που είχαν απλώσει από κάτω φίλαθλοι ως δίχτυ ασφαλείας.

Πάντως, εάν ο τετράποδος στα χρώματα του «Σιλβέστρου» μπορούσε να μιλήσει, ίσως και να έλεγε ότι οι χιλιάδες φίλαθλοι τρόμαξαν άδικα και θα τους θύμιζε ότι οι γάτοι είναι εφτάψυχοι και... αυθεντίες στις πτώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως τους ευχαριστεί!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ