ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Προς αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός - Γερμανία: Προς αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους
AP Photo/Michael Probst

Σε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, εφόσον το απαιτήσει η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία και ένα ενδεχόμενο υψηλό ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία, «δείχνει» ο διευθυντής της καγκελαρίας της Γερμανίας, Χέλγκε Μπράουν.

Αναφερόμενος στη μετά των ομοσπονδιακών εκλογών εποχή, αλλά και εν όψει του φθινοπώρου, ο Χέλγκε Μπράουν δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι δεν απαιτείται μεν προς το παρόν η λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους ανεμβολίστους.

Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και από ένα ενδεχόμενο υψηλό ποσοστό μολύνσεων στα σχολεία.

«Στην περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, το επίπεδο κλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή απαγόρευσης εισόδου σε εσωτερικούς χώρους και συμμετοχή σε εκδηλώσεις για μη εμβολιασμένους και αναρρώσαντες δεν μπορεί κατ 'αρχάς να αποκλειστεί» δήλωσε ο διευθυντής της γερμανικής καγκελαρίας.

«Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν δούμε σημάδια υπερφόρτωσης στο σύστημα υγείας και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει προς το παρόν. Η Δανία επωφελήθηκε πάντως από τα ποσοστά εμβολιασμού», είπε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου RΤL.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση στα νοσοκομεία. Εάν ακυρώνονται οι χειρουργικές επεμβάσεις εμβολιασμένων ατόμων επειδή τα κρεβάτια των νοσοκομείων πρέπει να παραμένουν ελεύθερα για πρόσθετους ασθενείς με κορωνοϊό, τότε θα πρέπει επίσης να θέσει κανείς το ερώτημα εάν είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω περιοριστιών μέτρων για ανεμβολίαστους πολίτες. Ωστόσο, το ποσοστό μόλυνσης έχει σταθεροποιηθεί αυτή τη στιγμή κάπως» επισήμανε ο Μπράουν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ