Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία και γίνεται αμυγδαλωτό
Έπειτα από 16 καθοριστικά χρόνια στο τιμόνι της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία και ένας παρασκευαστής παραδοσιακών αμυγδαλωτών ελπίζει ότι θα «γλυκάνει» το τέλος μιας εποχής με ένα σπέσιαλ αναμνηστικό για τους θαυμαστές της.
«Είναι ένα αναμνηστικό για τους υποστηρικτές και για τους μη υποστηρικτές της Άνγκελα Μερκελ, η οποία παραιτείται και ολοκλήρωσε την υπηρεσία της. Και για αυτό ελπίζουμε ότι ο καθένας θα την βάλει κάπου στο σπίτι του», είπε ο Τόμας Τσούμπερ, ο διευθυντής της εταιρείας Odenwaelder Marzipan, στη Βαυαρία.
«Τα φτιάξαμε έτσι ώστε να κρατάνε για δύο χρόνια, έτσι ο κόσμος μπορεί να παρατείνει τη θητεία της Μέρκελ για άλλα δυο χρόνια», πρόσθεσε, κρυφογελώντας, ο Τσούμπερ.
Η εταιρεία ζαχαρωτών λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια. Ξεκίνησε ως μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση και, μολονότι έχει πλέον τα μηχανήματα για να κάνει μαζική παραγωγή, διατηρεί και τις χειροποίητες δημιουργίες της.
«Η κυρία Μέρκελ είναι μια ειδική έκδοση. Θα φτιάξουμε περίπου 500 κομμάτια» με το πρόσωπό της καγκελαρίου από αμυγδαλόπαστα, εξήγησε ο Τσούμπερ.
Η οκταμελής ομάδα των ζαχαροπλαστών θα χρειαστεί δύο ημέρες για να ολοκληρώσει τα οκτώ στάδια παρασκευής της πρώτης παρτίδας των «αμυγδαλωτών Μέρκελ».
SPONSORED
Το «Project Hail Mary» ξεπέρασε το «Oppenheimer» στο box office
09:45
Chios Kythira Pass 2026: Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις των voucher - Αναλυτικά τα βήματα
09:32
Γιατί ο Τσίπρας επίσπευσε την ανακοίνωση του κόμματός του - Η 26η Μαΐου και το νέο πολιτικό σκηνικό
09:29
Ιράν σε ΗΠΑ: Αν συνεχιστεί το ναυτικό μπλόκο, ο Κόλπος του Ομάν θα να μετατραπεί σε «νεκροταφείο»
09:27