ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος

Μπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος
AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας το περσινό κόστος των 99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Εθνικό Εργαστήριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Γκόλντεν του Κολοράντο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σχεδόν μία στις τρεις αμερικανικές κοινότητες έχει πληγεί μέσα στους τελευταίους μήνες από φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα που έχουν επιδεινωθεί από την κλιματική αλλαγή.

«Ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό, από την κλιματική αλλαγή. Ξέρουμε τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη δραστηριότητα», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφισβήτηση γι' αυτό», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με ακόμη έναν κυκλώνα.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού και στη Λουιζιάνα καθώς η τροπική καταιγίδα Νίκολας ενισχύθηκε σε κυκλώνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουιζιάνα και έδωσε εντολή για παροχή ομοσπονδιακής συνδρομής στις τοπικές προσπάθειες αντιμετώπισης των συνθηκών που δημιουργεί η κακοκαιρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ, επικαλούμενος τις προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κάλεσε τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μείνουν μακριά από τις οδούς και τους αυτοκινητοδρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ