ΚΟΣΜΟΣ

Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ η ταυτόχρονη παρουσία ανθρώπων στο διάστημα

Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ η ταυτόχρονη παρουσία ανθρώπων στο διάστημα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγαλύτερη από ποτέ είναι σήμερα η ταυτόχρονη ανθρώπινη παρουσία στο Διάστημα, όπου βρίσκονται συνολικά 14 άτομα, δημιουργώντας έτσι ένα νέο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το τετραμελές πλήρωμα των ερασιτεχνών αστροναυτών (δύο ανδρών και δύο γυναικών) της αποστολής Inspiration 4 της εταιρείας Space X ήρθαν να προστεθούν στο επταμελές πλήρωμα της αποστολής 65 του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΣΣ) και στο τριμελές πλήρωμα του υπό ανάπτυξη κινεζικού διαστημικού σταθμού Σεντσού-12.

Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ήταν η παρουσία 13 ανθρώπων στο Διάστημα το 2009, οι οποίοι είχαν στριμωχτεί όλοι στον ΔΣΣ. Φέτος, όμως, οι 14 έχουν βρεθεί στο Διάστημα με τρεις διαφορετικές αποστολές.

Space X: Η πρώτη διαστημική αποστολή με πολίτες και χωρίς αστροναύτες

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με επιβαίνοντες τέσσερις πολίτες, απογειώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ (λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Πρόκειται για την πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, στα χρονικά.

Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών, επιβατών στην αποστολή που φέρει τον τίτλο Inspiration4 («Έμπνευση4») είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα.

Αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα, και θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ