ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France μετά από «τεχνικό πρόβλημα»

Θρίλερ στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France μετά από «τεχνικό πρόβλημα»
EPA

Ένα αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο αεροδρόμιο σήμερα το πρωί, λίγο μετά την απογείωσή του από το Πεκίνο, έπειτα από ένα «τεχνικό πρόβλημα», ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, διευκρινίζοντας πως το αεροπλάνο προσγειώθηκε «κανονικά».

Το πλήρωμα της πτήσης AF393, ενός Boeing-777, «αποφάσισε να επιστρέψει στο Πεκίνο έπειτα από 14 λεπτά πτήσης έπειτα από τον εντοπισμό ενός τεχνικού προβλήματος», εξηγεί ο αερομεταφορέας σε ένα δελτίο τύπου.

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στο Πεκίνο στις 04.03 (τοπική ώρα)», ήτοι στις 23.03 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Ημερησία του Πεκίνου, «μια έκρηξη ακούστηκε από το πίσω μέρος της καμπίνας και εμφανίστηκε μαύρος καπνός» στο εσωτερικό του αεροσκάφους. «Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε», γράφει η εφημερίδα.

Την εμφάνιση του καπνού μέσα στο αεροσκάφος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αεροναυπηγική πηγή στο Πεκίνο, όμως ούτε η Air France ούτε οι αρχές του κινεζικού αερολιμένα σχολίασαν τις πληροφορίες της κινεζικής εφημερίδας.

Σε επικοινωνία με το AFP, η γαλλική εταιρεία ανέφερε πως οι επιβάτες θα μεταφερθούν στο Παρίσι εντός της ημέρας με ένα άλλο αεροσκάφος, που ταξίδεψε χωρίς επιβάτες από τη Σεούλ έως το Πεκίνο.

«Τα πληρώματα εκπαιδεύονται συχνά σε αυτού του είδους τις καταστάσεις» και το περιστατικό εντάσσεται στα «σενάρια που εξετάζουν», επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της Air France.

«Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στο αεροσκάφος προτού διατεθεί εκ νέου σε υπηρεσία», προσθέτει ο γαλλικός αερομεταφορέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ