Ο Μεντβέντεφ υπεραμύνεται της πώλησης όπλων σε Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν
Την πολιτική της Μόσχας να πουλά όπλα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, υπερασπίστηκε ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο, ο Μεντβέντεφ ισχυρίστηκε ότι αν η Ρωσία σταματήσει τη στρατιωτική παροχή της, άλλοι προμηθευτές θα μπουν στο «παιχνίδι», κάτι που θα καταστρέψει την ισορροπία δυνάμεων που υπάρχει στην περιοχή του Καυκάσου.
Τόσο το Αζερμπαϊτζάν, όσο και η Αρμενία, έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το μήνα, ισχυρά όπλα, πυρομαχικά, μέχρι και τανκς. Οι μεταξύ τους εχθροπραξίες θύμισαν σε όλους γεγονότα του παρελθόντος και του πολέμου που έληξε τον Μάιο του 1994.
Ο πόλεμος ολοκληρώθηκε με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, να περνά υπό τον έλεγχο των Αρμένιων. Κάποτε, ήταν μία αυτόνομη διοικητική περιφέρεια της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης που ανήκε στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. Σήμερα συνεχίζει να αποτελεί μια, εκ των πραγμάτων, αυτόνομη δημοκρατία, στο Νότιο Καύκασο.
Οι πωλήσεις ρωσικών όπλων στο Αζερμπαϊτζάν έχουν εξοργίσει πολλούς στην Αρμενία, δεδομένου ότι η τελευταία διατηρεί στενές σχέσεις και δεσμούς με τη Ρωσία.
Στα χέρια των αρχών νεαροί που έτρεχαν με μηχανές και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών (vids)
16:06
Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για άστεγους κι ευάλωτους πολίτες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
15:54
Το Morizo RR είναι το πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris
15:43
Αγρότες: Για τη μία το μεσημέρι «κλείδωσε» η συνάντηση με Μητσοτάκη την Τρίτη - Με δύο επιτροπές στο Μαξίμου
15:32